Agrifoto

Analyse Peen

Schone peenmarkt heeft niet het verwachte effect

Vrijdag 14:45 uur - Jurphaas Lugtenburg

Dwingend aanbod van vroege peen is er nauwelijks. Wat dat betreft hebben we een mooie schone markt. Door een wat matige vraag naar peen voor de export is de stemming alleen niet zoals je zou verwachten.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De opbrengsten zijn gemiddeld genomen in de vroege peen niet slecht, maar een echte topper is het zeker ook niet. De markt is daardoor vrij goed in de benen gebleven. "Als de afzet in augustus vergelijkbaar was geweest met de laatste seizoenen waren we nu lang en breed door de peen heen", meldt een spoeler. Met nog een paar weken voor de boeg met de vroegere rassen, is nog voldoende peen te krijgen. Dat geeft toch wel een beetje te denken.

Over de opbrengsten die we straks mogen verwachten van bewaarpeen, verschillen de meningen. Op een paar 30 graden plus-dagen na hebben we ouderwets Hollands zomerweer gehad. Ideale groeiomstandigheden. De extreem natte winter gevolgd door een nat voorjaar hebben echter hun sporen nagelaten. De één verwacht door het groeizame weer een topopbrengst, terwijl de ander door structuurproblemen een meer gemiddelde oogst reëel vindt.

De DCA-notering peen staat deze week wat onder druk. B-peen zakt met €1 naar €15 tot €17 per 100 kilo. C-peen levert €0,50 in en komt daarmee uit op €15 tot €18.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden