Agrifoto

Analyse Peen

Groeizaam weer betekent nog geen topoogst peen

30 Augustus 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Er zijn seizoenen geweest dat de regenhaspels meer uren gemaakt hebben. Toch resulteert het relatief goede groeiseizoen nog niet in topopbrengsten voor de vroege peen. Wat doet dat met de markt?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vers- en supermarkten moeten het doen voor de Nederlandse peensector. In de (overzeese) export is het rustig. Niks vreemds voor deze tijd van het jaar, zo zegt de ene spoeler, terwijl de volgende zich toch wat zorgen maakt en dit nog zelden heeft meegemaakt. Waar spoelers wel redelijk eensgezind over zijn, is dat het niet bijster druk is. Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders als de export er nog niet volle bak aan trekt.

Bestemming geeft de doorslag
Prijsrecords worden niet gebroken in de eerste DCA peennotering van dit seizoen maar de start is zeker niet slecht. De DCA Notering voor zowel b- als c-peen start op €17 tot €20 per 100 kilo. Mede omdat de retail een belangrijke afnemer is hoeft er iets minder om de prijs gevochten te worden. Spoelers die voor die klanten peen bij kopen, willen gewoon goed product hebben. Als de peen maar goed is dan maakt een centje meer of minder niet het verschil. Vroege rassen zijn helaas wel wat gevoelig voor kwaliteitsproblemen, als ze te lang doorgroeien. Dat is in de handel ook wel te merken. Bij telers die min of meer omhoog zitten met de peen worden ook €15 graag of niet neergelegd.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden