HZPC

Nieuws Aardappelen

Zuivelbaas Hans Huistra start als nieuwe CEO HZPC

2 September 2024 - Niels van der Boom - 6 reacties

Hans Huistra heeft per direct het stokje overgenomen van Gerard Backx als CEO van pootgoedconcern HZPC. Huistra is met name in de zuivelwereld een bekende naam, maar hij deed ook de nodige ervaring op in de raad van toezicht bij Cosun. Backx was bijna een kwart eeuw werkzaam bij het Friese bedrijf en zwaait nu af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Huistra kan in zijn geboortedorp Joure vanaf vandaag, 2 september, aan de slag. De 56-jarige Fries is al ruim dertig jaar actief als leidinggevende bij verschillende bedrijven. Naast Unilever en Hero vooral bij zuivelbedrijven als FrieslandCampina en Fonterra. Zeven jaar lang zat Huistra in de raad van toezicht bij coöperatie Cosun.

Zijn internationale kennis komt bij HZPC goed van pas. Voor zijn werk werkte hij in Europa, Azië, Amerika en Afrika. Al begin dit jaar maakte HZPC bekend dat Huistra de opvolger van Backx werd. Toen was hij nog werkzaam als COO bij kweekvleesbedrijf Meatable.

Backx stopt eind dit jaar
Begin dit jaar werd bekend dat Gerard Backx stopt als CEO en in de loop van dit jaar zou stoppen. Nu legt hij per direct zijn functie neer, al blijft hij de komende twee maanden nog wel op de achtergrond betrokken. 23 jaar lang was hij werkzaam voor de coöperatie.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden