Avebe

Nieuws Aardappelen

Oogst zetmeelaardappelen duister bij start campagne

28 Augustus 2024 - Redactie Boerenbusiness

Avebe is deze week gestart met de verwerking van aardappelen tot onder meer zetmeel en eiwit. De komende maanden worden er zes dagen per week aardappelen aangeleverd de fabrieken. Over de oogst durft Avebe nog niets te zeggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Nederland is de fabriek in Gasselternijveen als eerste gestart met de aanvoer en verwerking van aardappelen. De fabriek in Ter Apelkanaal start halverwege september op. Ook in Duitsland start deze week de aanvoer en verwerking van aardappelen in de fabriek in Dallmin. De fabriek in Lüchow start begin september op.

Over de verwachting van de oogst 2024 valt volgens Avebe nog niks te zeggen. Het bedrijf wijst op het natte voorjaar (de tweede op rij), waardoor veel telers moeite hebben gehad het pootgoed op tijd de grond in te krijgen. Hierdoor zijn er regionaal grote verschillen in opkomst en groei, zo constateert Avebe. Over het algemeen staan de gewassen er volgens het bedrijf goed bij, omdat de groeiomstandigheden vanaf mei ook zijn verbeterd.

Avebe verkoopt het (bewerkte) zetmeel en eiwit uit de aardappelen als hoogwaardige ingrediënten voor diverse industrieën. Zo worden ze volgens het bedrijf verwerkt in onder meer (plantaardige) voedingsmiddelen, verpakkingsmaterialen, bouwproducten en diervoeding. Zo zijn de ingrediënten bijvoorbeeld terug te vinden in coatings voor pizzadozen, als vervanger van ei in bakproducten en in plantaardige zuivel zoals yoghurt en kaas, zo geeft Avebe als sprekende voorbeelden aan.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden