Agristo heeft vrijdag 8 december haar nieuwe productielocatie in Wielsbeke ingehuldigd. Met de inhuldiging is de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten klaar met de eerste stap in de uitbreiding van haar productiecapaciteit.
De productielocatie werd al sinds begin oktober gebruikt voor de productie van frites. Dit nadat Agristo de verpakkingsafdeling in het begin van 2017 al in gebruik nam.
Tweede productielijn
De productielocatie in Wielsbeke wordt momenteel alleen nog maar gebruikt voor de productie van frites. Dagelijks worden er 2,4 miljoen porties verwerkt. Onlangs werd al wel besloten om begin 2019 te beginnen met een tweede productielijn.
Voor deze tweede productielijn zal Agristo op zoek gaan naar een behoorlijk aantal nieuwe medewerkers. Om deze medewerkers de nodige opleiding te kunnen geven, wil het bedrijf in januari 2018 al beginnen met aanwerven.
Binnenvaart in plaats van de weg
De transporten vanuit de locatie in Wielsbeke zullen niet langer via de weg, maar via binnenvaart verlopen. Dit om toonaangevend te blijven op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en ecologie.
Daarnaast verwacht de fritesproducent in 2018 vanuit de diverse locaties ongeveer 30.000 trailers/containers te verladen naar haar klanten, waarvan er zo'n 10.000 via de havens van Antwerpen en Zeebrugge zullen worden verscheept.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10876880/agristo-zet-eerste-stap-in-uitbreiding-capaciteit][/url]
Ik had gezegd dat er 100 vrachten per dag bij kwamen. Als ze niet duur worden is het ECHT een macht spelletje van de industrie.Dit is een reactie op dit artikel:
Volgens mij zijn jullie zich niet bewust van de areaalsuitbreiding in Wallonië. Telers van amper 25-30 jaar die boven de 500 ha telen zijn GEEN uitzondering.... en ja sommigen zijn pas 5 jaar aardappelen aan het telen. Verziekte boel.
Vlaming schreef:Volgens mij zijn jullie zich niet bewust van de areaalsuitbreiding in Wallonië. Telers van amper 25-30 jaar die boven de 500 ha telen zijn GEEN uitzondering.... en ja sommigen zijn pas 5 jaar aardappelen aan het telen. Verziekte boel.
wel knap dat ze het kunnen!! en doen en durven!!!
fred schreef:Vlaming schreef:Volgens mij zijn jullie zich niet bewust van de areaalsuitbreiding in Wallonië. Telers van amper 25-30 jaar die boven de 500 ha telen zijn GEEN uitzondering.... en ja sommigen zijn pas 5 jaar aardappelen aan het telen. Verziekte boel.
wel knap dat ze het kunnen!! en doen en durven!!!
Wat een domme opmerking. Door jouw soort gaat de business kapot.
Dat is zelfs heel knap.
Iedereen wist vroeger ook te vertellen dat AB en Butter geen cent konden verdienen en dat ze stom deden enz.
Inmiddels hebben ze bijna alles in transportland over genomen.
Ook van 500 ha naar 1000 ha is maar een kleine stap, veel kleiner dan van 8 naar 45 ha.
Dus pas maar op ipv zo achterlijk tekeer te gaan tegenover je collega’s die het wel goed doen.
Dat is zelfs heel knap.
Iedereen wist vroeger ook te vertellen dat AB en Butter geen cent konden verdienen en dat ze stom deden enz.
Inmiddels hebben ze bijna alles in transportland over genomen.
Ook van 500 ha naar 1000 ha is maar een kleine stap, veel kleiner dan van 8 naar 45 ha.
Dus pas maar op ipv zo achterlijk tekeer te gaan tegenover je collega’s die het wel goed doen.
Denken jullie dat wij dit jaar wel geld verdienen! Ook bij ons hoe groter de boer hoe groter de strop. Volgend jaar komt er ook bij ons een flinke uitdunning. Maar goed ook!
Ik weet niet als jullie de uitdrukking kennen van groot groter groots en dom dommer domst.Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg?
In een goed jaar kost één personeelslid 25 ha en in een slecht jaar komt de kost bovenop het verlies.
Wat is het verschil tussen iemand die 100 ha in zn eentje doet of iemand met 350 ha met 4 man vast personeel..??