Om een duurzame voedselproductie te bewerkstelligen, moet er een akkoord komen tussen alle betrokken partijen met een gelijke impact als destijds het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Dit zegt Berry Marttin, lid van de groepsdirectie van Rabobank, in een interview. "Om het eens te worden over wat goed is en om richting te kiezen."
Marttin zegt dit in een video-interview met Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog, in het kader van het project Food for the future van de International Food and Business Management Association (IFAMA). Een gesprek tussen bedrijfsleven, boeren, wetenschap, overheden en NGO's is absoluut noodzakelijk, legt Marttin uit in het gesprek. Alleen dan kan volgens hem de €1 biljoen die is gereserveerd voor de Green Deal tot 2050 goed worden besteed.
Volgens Marttin is het noodzakelijk dat door alle partijen eerst gezamenlijk wordt vastgesteld welke veranderingen de grootste impact gaan hebben op het verminderen van onze voedselafdruk op de natuur. Daarbij is het wel noodzakelijk dat er over feiten wordt gepraat en niet in overtuigingen (frames). De Green Deal gaat alleen werken als die partijen samenkomen, een gemeenschappelijk begrip creëren en de weg wijzen, aldus Marttin.
Het interview met Berry Marttin is in het Engels en hieronder te bekijken.
Dit artikel maakt deel uit van de contentsamenwerking tussen Boerenbusiness en Foodlog.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10888391/akkoord-van-parijs-voor-voedsel-nodig]'Akkoord van Parijs voor voedsel nodig'[/url]