Duitsland heeft in de eerste 6 maanden van het jaar ongeveer 3,9 miljoen ton vlees geproduceerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. De vleesproductie is daarmee lager dan in het eerste halfjaar van 2018.
In Duitsland zijn in de eerste helft van het jaar 29,4 miljoen dieren (totaal van varkens, runderen, schapen, geiten en paarden) geslacht. Dit heeft, inclusief pluimvee, geleid tot een productie van 3,9 miljoen ton vlees. Uit de cijfers van Destatis blijkt dat dit ongeveer 2,6% (102.700 ton) minder is dan in de eerste helft van 2018.
Hoger slachtgewicht
In dezelfde periode zijn in Duitsland circa 1,6 miljoen runderen geslacht, wat 21.300 dieren minder zijn dan in het eerste halfjaar van 2018 (-1,3%). De hogere gemiddelde slachtgewichten zorgen er echter voor dat het geproduceerde volume rundvlees met 0,7% (-3.700 ton) is gestegen naar 543.300 ton.
Het volume varkensvlees komt in deze periode uit op 2,6 miljoen ton, wat 3,7% minder (-100.500 ton) is dan in de eerste helft van afgelopen jaar. In totaal werden in het eerste halfjaar 27,2 miljoen varkens geslacht, wat 1,2 miljoen dieren minder zijn dan vorig jaar (-4,3%).
Grootste aandeel
Uit de cijfers blijkt tevens dat varkensvlees de grootste bijdrage levert in de vleesproductie: 65,8%. Dit wordt gevolgd door pluimveevlees (20%) en rundvlees (13,8%). Daarna volgen nog schapen-, geiten- en paardenvlees, met een gezamenlijk aandeel van 0,3%.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.