Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijs verder omlaag in gebroken handelsweek

6 Mei 2024 - Wouter Baan - 4 reacties

Nu de biggenprijzen de weg naar beneden hebben ingezet, lijkt het hek van de dam. In die zin dat de prijsdalingen behoorlijk stevig zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar biggen is er logischerwijs niet beter op geworden, nu de biggenprijzen van week tot week behoorlijk terrein verliezen. Vleesvarkenshouders houden de boot af. Daardoor zijn de biggen soms moeilijk te plaatsen, zo geven handelaren aan.  

Daarbij wordt de afzet deze week onderbroken door Hemelvaartsdag, waardoor er extra sprake is van aanbodsdruk. Tegelijkertijd is het ook niet zo is dat het water over de emmer loopt. Ook de exportvraag naar biggen heeft de afgelopen weken aan kracht ingeboet. Zowel in aantallen als de prijzen op de Spaanse markt, hoewel er in 2024 aanzienlijk meer biggen die kant opgaan dan vorig jaar. 

Weinig vertrouwen
Samenvattend kun je stellen dat het momenteel aan vertrouwen ontbeert. Het enige remedie voor meer oplegdrang bij vleesvarkenshouders zijn stijgende slachterijnoteringen. Daar ziet het er de komende weken echter niet naar uit, mede ook door de uitval van slachtdagen later in mei.

Op basis van de opgaven daalt de DCA BestPigletPrice deze week met €2 tot €75,50 per big. De Duitse VEZG-biggenprijs is vooralsnog niet vatbaar voor de prijsdruk en blijft staan op €85 per big. Op de Duitse markt is sprake van balans tussen vraag en aanbod. 

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden