Nederlands vlees goed imago

Goed stuk vlees mag best weleens wat duurder zijn

19 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Nederlands vlees heeft een uitstekend imago. Vooral jongeren zouden bereid zijn om een meerprijs te betalen voor kwaliteit, biologisch vlees en vlees met een welzijnskeurmerk. Dat komt naar voren uit de Vion Consumer Monitor.

Meer consumenten begrijpen dat  investeringen in dierwelzijn prijskaartje heeft

Met name jongeren zijn in de afgelopen jaren meer belang gaan hechten aan de rol van vlees bij de warme maaltijd. Een ruime meerderheid van de jongeren (63%) vindt vlees een onmisbaar onderdeel van hun voeding.

Daarnaast zien ze de consumptie van vlees als gezond en is het voor velen het lekkerste onderdeel van de warme maaltijd. Ook als er een keer geen traditionele warme maaltijd met vlees wordt gegeten, dan zijn de genoemde alternatieven vaak toch op een of andere manier verrijkt met vlees. Denk aan maaltijdsalades, kant-en-klare maaltijden, (verse) pizza’s en pasta’s.

Het merendeel van de consumenten (62%) vindt dat Nederlands vlees van uitstekende kwaliteit is. Dit vertaalt zich ook in een stijgende voorkeur voor Nederlands vlees en de bereidheid hier iets meer voor te willen betalen. Voor zes op de tien consumenten mag een goed stuk vlees best weleens wat duurder zijn. Daarnaast waarderen ze concepten, die in hun ogen staan voor kwaliteit, zoals biologisch vlees en vlees met een welzijnskeurmerk, steeds meer.

Ook stijgt de bereidheid om een meerprijs voor dit soort vlees te betalen, met name bij de jongeren. Dierenwelzijn, klimaateffecten en ketentransparantie zijn zaken waar de jongere consumenten kritisch naar kijken en goed over geïnformeerd willen worden. Consumenten lijken steeds meer open te staan voor het verhaal achter het vlees en ook te begrijpen dat de investeringen die bijvoorbeeld in het welzijn van dieren worden gedaan, een prijskaartje hebben.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Addy 20 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866319/Goed-stuk-vlees-mag-best-weleens-wat-duurder-zijn]Goed stuk vlees mag best weleens wat duurder zijn[/url]
Zal een keer tijd worden .weg met de kiloknallers
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Varkens

Waarom Vion er financieel zo beroerd voorstaat

Nieuws Varkens

Continuïteit Vion in gevaar na nieuw financieel debacle

Analyse Varkens

Promotie van CFO Klimp bij Vion is niet onlogisch

Nieuws Ondernemen

Vion laat andere CEO de nieuwe strategie uitvoeren

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden