Samenwerking in de VS

John Deere komt met cloud voor teeltadviseurs

12 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Donderdag 8 oktober maakte John Deere bekend dat het een joint venture is gestart met het bedrijf DN2K uit Colorado. De joint venture gaat SageInsights heten. Dit is een cloud software platform waarop ‘tools’ moeten draaien die teeltadviseurs en andere toeleverende bedrijven kunnen gebruiken voor het adviseren van klanten. De boer dus.

Alle machine data wordt in de cloud verzameld voor teeltadviseurs

DN2K is in de Verenigde Staten al actief met een dergelijk cloud platform. Dat heet MyAgCentral. Hierop wordt informatie verzameld van machines, georganiseerd en vervolgens geanalyseerd om te gebruiken bij de toepassing van precisielandbouw. Deere wil ook graag een stukje van die taart hebben.

In het joint venture zullen het platform van DN2K en het Operations Center van John Deere samengevoegd worden. Daarvoor wordt het besturingssysteem van Deere toegepast. Zo kan alle machine data van John Deere machines worden verzameld en uitgelezen. Je teeltadviseurs bijvoorbeeld kan zo bij alle opbrengstdata om dit te analyseren en zo de strategie voor een vervolgteelt te bepalen.

Deere heeft een meerderheidsbelang in de joint venture. Hoeveel geld gemoeid is met de samenwerking werd niet bekend gemaakt. Wanneer het concept binnen de agrarische sector goed draait willen beide bedrijven ook de grondverzetsector erbij betrekken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden