Plus 5 tot 8 procent

Duitsland en Italië voeren melkproductie flink op

22 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het duurt altijd even voordat de officële melkproductiecijfers van deze landen bekend zijn, maar naar nu blijkt hebben Duitsland en Italië de melkaanvoer in de maand mei flink opgevoerd. De Duitse melkveehouders hebben bijna 5 procent meer gemolken dan in mei van 2014, terwijl de Italiaanse melkplas zelfs 8 procent groter is dan in dezelfde maand van het vorige jaar.

8

procent

groeit melkaanvoer Italië in de maand mei

Dit blijkt uit de aanvoergegevens die de landen woensdag hebben doorgegegeven aan de Europese Commissie in Brussel. Hieruit komt naar voren dat de Duitse melkproductie in mei uitkomt op bijna 2,87 miljoen ton, de hoogste maandproductie ooit bij onze oosterburen. De groei van 134.000 ton ten opzichte van mei 2014 staat gelijk aan de gehele melkproductie van Hongarije in mei. De stijging is hoger dan de schattingen van diverse marktpartijen, die uitgingen van een meer gematigde groei.

Ook de Italiaanse melkveehouders houden de vaart er flink in met eveneens een recordhoge melkproductie voor de maand mei. Zij voeren in totaal 967.540 ton melk bij de fabrieken aan, een plus van bijna 72.000 ton ten opzichte van mei 2014. Hiermee blijven de Italianen fors hoger in hun productie ten opzichte van mei 2014 met een plus van een kleine 72.000 ton.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden