Franse bod het hoogst

Lactalis in de race voor overname Arab Dairy

20 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Franse zuivelconcern Lactalis is in de race om het Egyptische Arab Dairy Products over te nemen, zo meldt de Arabische zuivelproducent. Hiermee treedt Lactalis toe tot een lijst aan investeerders die allen een bod hebben uitgebracht.

De Franse zuivelgroep heeft een bod uitgebracht van 66 Egyptische Pond per aandeel, oftewel 7.37 euro. De Egyptenaren hebben op 23 november een Algemene Vergadering belegd waarin een besluit genomen zal worden over de biedingen.

Tot nu toe lijkt het Franse bod het meest interessant. Begin november deed het Egyptische Pioneer Holdings een bod van 56 Egyptische Pond per aandeel, een dag later gevolgd door het Saoedische Arrow Food Distribution met een bod van 57 Egyptische Pond per aandeel.

Op 3 november maakte Arab Dairy Products de resultaten over de eerste helft van het jaar bekend. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 22,6 miljoen Egyptische Pond oftwel ruim 20,1 miljoen euro. Dat staat in schril contrast met de winst van 3,2 miljoen Egyptische Pond (2,8 miljoen euro) in dezelfde periode in 2013.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden