Chocomel

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

2 Mei 2024 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina wil de omzet in het Verenigd Koninkrijk binnen 5 jaar tijd verdubbelen. Dit zegt directeur VK en Ierland Will Jones in een interview met blad The Grocer. FrieslandCampina heeft geen productie in het VK, maar exporteert vooral vanuit Nederland en België.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorig jaar boekte FrieslandCampina voor zo'n €175 miljoen aan verkopen in het VK, meldt Jones. Dat moet naar zeker €350 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk is daarmee geen hele grote markt, maar wel een markt dichtbij, waar ook groei is te boeken, zo stelt een woordvoerder in een toelichting. "We willen ons daar meer laten zien."

Nu is FrieslandCampina vooral bekend in het VK met merken als Chocomel en Yazoo, maar het ziet ook goede groeikansen voor onder meer Tenderlish (Valess) en The Barrista Co. De extra inzet op de Britse markt gaat gepaard met de verhuizing van het verkoopteam vanuit een ouder kantoor naar een nieuw pand dichtbij het London Victoria Station.

Ook andere zuivelbedrijven kijken met nieuwe interesse naar de Britse markt. De eigen melkveehouderij produceert niet genoeg om in de behoefte te voorzien. Daardoor is de Britse markt ook interessant voor de Ierse zuivel, die er al lang aanwezig is, voor Arla en Müller, maar ook voor een bedrijf als Fonterra.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden