Shutterstock

Nieuws Melk

Ook Arla voorziet melkprijs van een plusje

30 April 2024 - Wouter Baan

Arla verhoogt de melkprijs voor mei, nadat FrieslandCampina begin deze week ook al haar garantieprijs opschroefde. Daarmee is de trend tot nu toe positiever dan op basis van de gematigde stemming op de zuivelmarkten verwacht werd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla verhoogt de melkprijs in Nederland met €0,55 tot €44,46 per 100 kilo. Inclusief bonussen en premies kan de uitbetalingsprijs oplopen tot €48,61. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaardgehaltes in ons land.

Ondanks de opwaartse mutatie blijft Arla in de onderste regionen van de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staan. Wel kunnen de leden van Arla de meeste jaren rekenen op een riante nabetaling. Afgelopen jaar bedroeg dit ruim €2 per 100 kilo, waarmee Arla dus toch concurrerend is.

Stabiele markt
In een toelichting laat de Scandinavische zuivelcoöperatie weten dat de mondiale melkaanvoer minder ruim zijn dan verwacht, terwijl de retailverkopen aantrekken. De zuivelmarkten bestempelt Arla als stabiel en de verwachting van ze is dat dit de komende maanden zo blijft.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden