Overname 155 miljoen euro

Zaadverbeterbedrijf Incotec in handen van Croda

2 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Chemicaliënproducent Croda International Plc  maakte op 1 december bekend zaadverbeteringsbedrijf Incotec uit Enkhuizen over te nemen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 155 miljoen euro, inclusief overname van de schuld. Croda hoopt op 4 december de overname af te ronden.

155

miljoen

euro is met de overname van Incotec gemoeid

Eind oktober maakte Incotec nog bekend dat het een prima jaar in de boeken heeft staan. De omzet steeg met 13 procent, tot naar schatting ruim 71 miljoen euro. De markt voor zaaizaadcoatingen is een van de snelst groeiende binnen de markt van gewasbescherming. Incotec is sinds 1968 actief op dit gebied. Het bedrijf specialiseert zich op groentezaden en zaden van akkerbouwgewassen.

Croda hoopt – met de overname – haar Crop Care tak verder uit te kunnen breden. Incotec blijft echter als een onafhankelijk bedrijf opereren, zo laat het weten. Volgens Douwe Zijp, directeur van Incotec, begon het bedrijf begin dit jaar met de zoektocht naar een nieuwe partner en aandeelhouder. Met de nieuwe grotere organisatie hopen beide bedrijven wereldwijd meer klanten te kunnen bedienen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden