Toekomst melkveehouderij

Koningin Máxima opent duurzaam complex Lely

30 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Tijdens een feestelijke ceremonie heeft Koningin Máxima donderdagmiddag de duurzame Lely Campus in Maassluis officieel geopend. Daarna nam zij deel aan het rondetafelgesprek over de toekomst van de melkveehouderij waar naar voren kwam dat de innovatieve ontwikkelingen uit de Nederlandse maakindustrie de melkveehouder wereldwijd helpen de snelgroeiende wereldbevolking verantwoord te blijven voorzien van melkproducten.

Met de opening van ‘Greenest Innovation Campus’ heeft Lely de toon gezet voor duurzaam en innovatief ondernemen in de agrarische sector. Koningin Máxima zette haar handtekening op een glazen plaquette nadat de wereldbol symbolisch werd overgedragen aan de volgende generatie. Daarna nam zij deel aan het rondetafelgesprek over de toekomst van de melkveehouderij. Tijdens de discussie werd duidelijk dat de uitdaging voor de melkveehouderij in Nederland om de snelgroeiende wereldbevolking verantwoord te blijven voorzien van melkproducten door alle partijen uit de melkveeketen wordt aangegaan. Juist de innovatieve ontwikkelingen uit de Nederlandse maakindustrie helpen de melkveehouder wereldwijd daarbij.

De Lely Campus heeft de BREEAM-certificering -Outstanding- ontvangen als het meest duurzame kantoor- en productiecomplex in Europa. Eind 2013 is de Lely Campus in gebruik genomen in de Dijkpolder in Maassluis. Hier werd het familiebedrijf 65 jaar geleden opgericht door de twee broers Cornelis en Arij van der Lely. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler in de productie van innovatieve machines en oplossingen voor de melkveehouderij.

  • lely campus (1).jpg
  • lely campus.jpg
  • lely campus (3).jpg
  • lely campus (2).jpg
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Montagne 31 Januari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10843466/Koningin-Maxima-opent-duurzaam-complex-Lely]Koningin Maxima opent duurzaam complex Lely[/url]
Het geeft te denken dat dit, voor de agrarische sector, geweldig positieve nieuws niet terug te vinden is op tv of andere media.
erik 31 Januari 2014
het gaat ook alleen maar over melk
cees 2 Februari 2014
heel de hollandse boerenstand is trots op dit bedrijf,prachtig deze uitnodiging en presentatie op 1 februari,we wandelde in de voetsporen van onze Koningin Dank.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden