De dalende vleesconsumptie is tot stilstand gekomen. In 2016 aten Nederlanders gemiddeld 76,8 kilo vlees, een fractie meer dan in 2015. Zo blijkt uit een Rapport van Wageningen University en Research, waarvoor Wakker Dier opdracht gaf.
Varkensvlees is veruit het populairst in Nederland. In 2016 werd gemiddeld 36,5 kilo varkensvlees per persoon geconsumeerd. Dit is nagenoeg gelijk aan 2015. In de jaren daarvoor was sprake van een licht dalende trend. In 10 jaar tijd is de consumptie van varkensvlees met circa 1 kilo afgenomen.
Pluimveevlees wint terrein
De consumptie van pluimveevlees is in 2016 licht gestegen tot 22,2 kilo. In 10 jaar tijd is de consumptie met circa 1,5 kilo toegenomen. Rundvlees heeft in afgelopen jaar eveneens een beetje terrein gewonnen, met een gemiddeld verbruik van 15,4 kilo. Ten opzichte van 10 jaar terug is de consumptie echter 0,7 kilo gedaald.
Kalfsvlees volgt, met een gemiddelde consumptie van 1,3 kilo, op straatlengte afstand. Het consumptiepatroon van kalfsvlees is al jaren stabiel.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.