Geen tweederde voor

Fusie DOC Kaas en het Duitse DMK afgeschoten

3 November 2011 - Redactie Boerenbusiness

Van de leden van DOC Kaas heeft bijna 60 procent ingestemd met het voorstel tot een bedrijfsfusie met DMK Deutsches Milchkontor GmbH. Dat is minder dan de vereiste tweederde voor het doorgaan van de bedrijfsfusie, meldt DOC Kaas.

Meer dan tweederde van de stemmen was aanwezig bij de stemming tijdens de algemene ledenvergadering van DOC Kaas in Zwolle, meldt het bedrijf in een verklaring. "We betreuren het dat we niet de gewenste meerderheid achter onze plannen hebben gekregen om een fusie met DMK aan te gaan. Wij zijn met dit voorstel gekomen om daarmee het ledenbelang in de toekomst veilig te stellen", verklaart Arjan Schimmel, voorzitter van de raad van beheer DOC Kaas. We beraden ons nu op deze uitslag en de vervolgstappen voor DOC Kaas. De komende tijd gebruiken we om het fusievoorstel en het stemmingsproces te evalueren. Vanzelfsprekend komen we hier bij de leden op terug."

De consequentie voor nu is dat DMK en DOC Kaas niet zullen fuseren per 1 januari 2012. DOC Kaas gaat voorlopig zelfstandig verder, meldt het bedrijf. Als er andere, passende strategische opties zich voordoen dan worden die onderzocht, laat de organisatie weten.

Heel veel leden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en hebben 3 november in Zwolle deelgenomen aan de stemming. Schimmel: "Daaruit blijkt dat de betrokkenheid van onze leden bij DOC Kaas zeer groot is. Dit stemt ons positief voor de toekomst." DMK laat in een korte verklaring weten het besluit van de leden van DOC Kaas "te moeten accepteren."

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden