BBleap

Aangeboden door BBleap

'Al mijn loof verwijderd en toch 40% onbespoten'

8 Mei 2024

Youri Timmermans is innovator op het gebied van precisielandbouw bij Timmermans Agri-Service. Het bedrijf is een gespecialiseerd gewasverzorgingsbedrijf voor de land- en tuinbouw, gevestigd in het Noord-Limburgse America.

Timmermans Agri-Service zet zich actief in voor milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft zich succesvol gepositioneerd in de voorhoede van de precisielandbouw. Ze hebben hun zelfrijdende Agrifac-machine voorzien van het geïntegreerde BBLeap-systeem. Dankzij deze innovatie is Timmermans nu in staat om op plantniveau gewassen te verzorgen, van teelt tot bemesting en verder.

Met pure passie voor gewassen werd het bedrijf opgericht door de broers Timmermans in 1989. Zij ontdekten dat ze erg veel energie haalden uit het ontzorgen van klanten. Om deze redenen is Timmermans Agri-Service zich gaan specialiseren in omgevingsverzorging en gewasverzorging. Youri is de nieuwe generatie die het bedrijf verder ontwikkeld door middel van innovatie.

Youri Timmermans

Zo transformeert Timmermans de landbouw
Als je Youri vraagt naar innovatie in de landbouw benadrukt hij de transformerende impact van het BBLeap-systeem op hun bedrijfsvoering. De technologie heeft de mogelijkheid om variabele taakkaarten uit te voeren. Dit levert opmerkelijke resultaten op als het gaat om optimalisatie en milieuduurzaamheid.

Hij is enthousiast over het succesvolle gebruik van BBLeap bij loofdoding in aardappelen. 40% van zijn aardappelveld is niet bespoten omdat er geen loof meer stond. Waar wel loof aanwezig was, werd dit variabel behandeld. Door een reductie van 40% resulteert deze aanpak in de bevordering van milieuvriendelijke landbouwpraktijken, wat essentieel is in de hedendaagse landbouwsector.

Wil je weten hoe Timmermans deze positieve resultaten heeft bereikt?

Case: variabele loofdoding
Loofdoding – variabel spuiten op basis van biomassa

  • Perceelgrootte: 20 ha aardappelen
  • Spuitdoel: loof in aardappelen verwijderen
  • Input: biomassagegevens verzameld via camerasensoren op 39 m breed van 2 m x 2 m
  • Uitvoering: taakkaarten met hoge resolutie van 25 cm x 25 cm

In dit veld

  • 8 ha aardappelen bleef onbespoten en 12 ha aardappelen zijn variabel bespoten

Resultaat

  • Volledige loofdoding en 40% van het perceel blijft onbespoten
BBleap overtreft verwachtingen met hun producten, en met de indrukwekkende service en bereikbaarheid. Daar mogen jullie trots op zijn!  

Youri Timmermans

Impact
Timmermans heeft 40% van het perceel, waar geen loof meer stond, niet hoeven te spuiten. Dat draagt aanzienlijk bij aan de duurzaamheid. Het beste is om iets wat je niet nodig hebt, ook niet te gebruiken. De juiste hoeveelheid gebruiken op de juiste plek is de oplossing. Het is ideaal dat dat met deze techniek nu mogelijk is. Met BBLeap vermindert hij de milieubelasting en uitspoeling van toepassingsresidu in het oppervlaktewater, waardoor zijn impact verder reikt dan alleen de landbouwsector.

  • 40% minder spuitapplicatie 
  • Lagere kosten voor gewasbeschermingsmiddelen 
  • Lagere milieubelasting 
  • Implementatie van duurzame teeltpraktijken
  • Gericht op de specifieke behoeften van elke plant
Er zijn dingen aan het veranderen in de landbouw, precisie wordt de nieuwe norm en BBLeap is daar de oplossing voor

Meer ervaringsverhalen met het BBLeap systeem lees je hier.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden